FRAMTIDSHUS TUMBA KB

Bygga nytt/Husstomme

TAKVÅRD

Gör det till en rutin att inspektera ditt tak en gång om året. Bästa tiden är våren, även för detta.

1. Kolla nocken

Nocken är den mest utsatta delen av taket. Kolla att alla pannor och plåtar ligger rätt. Om någon panna flyttats eller skadats kolla att underlaget och tätningar är intakta innan du lägger tillbaka pannan.

2. Kolla gavlarna

Hård vind kan skada gavlar och vindskivor. Plåt och trä åldras snabbare än takpannorna därför bör man hålla uppsikt på dem.

3. Kolla ventilation, vinklar och rännor

Rensa hängrännor och kolla att skräp inte gått in under pannorna. Kontrollera att ventilationsgenomföringarna är fria från skräp. Är de igensatta kan det skapa fukt, som ger upphov till mögel eller andra allvarliga skador.

4. Rensa och ta bort växter och skräp.

Borsta eller spola av taket försiktigt, kolla också om det är några träd som bör beskäras. Grenar är bland de vanligaste skadeorsakerna på tak.

5. Kontrollera säkerhetsutrustning

Stegar, räcken och bryggor måste vara intakta och 100% tillförlitliga. Vid minsta tvekan kontakta en takläggare för en fackmannamässig besiktning!

Tjänster och garantier

Vi på FRAMTIDSHUS kan erbjuda Er som kund marknadens bästa deal. Hittar Ni ett annat företag som gör det arbete Ni önskar billigare (med samma villkor och förutsättningar) så får Ni vårt arbete 5 % billigare än det priset. Eller med deras vilkor så får Ni 2 % (Prisgaranti)

 

Hos oss får Ni marknadens längsta garanti på 10 år. Kombinera det med Rot-avdraget så blir det tryggt och billigt.

 

Föreningar och fastighetsägare kan erbjudas skräddarsydda lösningar gällande skötsel, städning och förvaltning.

 

Betongpannetak
Vi lägger pannorna på plats. Att lyfta upp takpannor på taket för hand är ett tungt och riskabelt arbete. För att underlätta takläggningen har vi utvecklat metoder för upplyft av pannorna direkt vid leverans. Med taklyft behöver vi bara hantera pannorna en gång, och materialet slipper ligga lagrat på byggarbetsplatsen. Det i sin tur medför mindre bräckage och minskar risken för onödigt spill. Det finns ett antal förutsättningar som gäller för att ett taklyft ska kunna utföras. När leveransen anländer ska undertaket vara pappat och läktat. Vi använder en kraftigare dimension av strö och bärläkt i dim. 25*38 genomgående det borgar för en bättre luftscirkulation under takpannorna. Klisterkant på underlagspapp är standard... 

Lertak
Vi utför både mindre och större takreparationer. Inga tak är för stora eller för små. Vi utför även kompletta takomläggningar Under kontakta oss så kan ni beställa en offert. Vi erbjuder kostnadsfri besiktning av ert tak.
 

Plåttak
Vi tillhandahåller marknadens ledande produkter då det gäller plåttak. Bevego's sortiment av tak och vägg produkter från Plannja. Vänligen kontakta oss för mer information. Uppstolpning av tak är en bra lösning för platta eller inåtlutande tak (se nedan). Plannja har välutvecklade lösningar för de flesta platta och låglutande tak.

 

Uppstolpning med Plannja Regola Platta eller inåtlutande tak är svåra att få täta. Stolpa upp taket med nya takstolar så är detta problem löst en gång för alla. Det är mycket enkelt att genomföra med Plannja Regola som har inbyggd regel. Här monteras Plannja Regola direkt på takstolarna (se ovan). Det gamla taket måste då vara i så gott skick att det kan fungera som undertak. Plannja Royal Takpanna för renovering eller nybyggnad. Anpassad för taklutningar ner till 14 grader. Kan läggas ovanpå gammal papp och plåt. Kan läggas på plana eller vågformade plattor. Ståltjocklek: 0.55 mm, Vikt/m2: 4.8 kg, Aluminium Tjocklek: 0.60 mm Vikt/m2: 2.0 kg